Smaakvolle platvis uit de Noordzee

Dé specialist in scholfilet

Al sinds het begin van deze eeuw is Varia Vis een betrouwbare partner in de visindustrie. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de verwerking van platvis uit de Noordzee. Met name schol is een product dat wekelijks in grote hoeveelheden de deur uitgaat. Varia Vis houdt hierbij het gehele proces in eigen hand, van inkoop tot distributie. Het leveren van de meest verse vis, gevangen middels een duurzame visserijmethode, staat bij ons hoog in het vaandel.

De inkoop wordt grotendeels gedaan bij de Urker visafslag, de grootste in Europa als het gaat om het aanbod van platvis uit de Noordzee. Op een steenworp afstand ligt ons bedrijf, waar de producten meteen na het lossen verwerkt worden. Na het verwerken van de vis, transporteren wij deze zelf naar de klant. Op deze manier waarborgen wij het leveren van de hoogste kwaliteit.

  • Europese Unie,
  • Europees Fonds
  • voor Maritieme zaken en visserij

Hele productieproces in eigen hand

Eigen visfileerafdeling

Varia Vis is nog één van de weinige visverwerkingsbedrijven die een eigen fileerafdeling hebben waar de vis handmatig wordt verwerkt. Ervaren mensen die precies weten hoe het product behandeld moet worden en verwerkt naar de eisen van de klant. Hier wordt gewerkt volgens de ISO 22000 standaard die op het gebied van voedselveiligheid werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Varia Vis garandeert zo dat de uiterste zorg aan de verwerking van het product is besteed. Direct na het fileren wordt de vis door eigen mensen verpakt en gelabeld naar de wensen van de klant. Door middel van gekoelde wagens wordt de vis naar de diverse bestemmingen gedistribueerd.

Kwaliteitsgarantie door complete verwerking in eigen huis

Ononderbroken koelketen

Hoge eisen aan hygiëne

Het gehele verwerkingsproces bij Varia Vis is HACCP-gecertificeerd. Deze voortdurende controle zorgt ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Het bedrijf heeft bovendien een kwaliteitskeur van de Rijksdienst voor de keuring van Vis en Vlees, een EEG-nummer. Bovengenoemde certificering betekent dat er voortdurend gelet wordt op de kwaliteit van het visproduct en alle hulpgrondstoffen die toegepast worden. Tijdens het proces worden steeds chemische en bacteriologische steekproeven gedaan. Hygiënevoorschriften voor materialen en personeel om zo een vers en zuiver voedselproduct te kunnen afleveren. De gehele verwerking vindt plaats in gekoelde ruimtes om zo de koelketen van schip tot consument niet te onderbreken. Voor levering vindt een eindcontrole plaats om vast te stellen dat de doelstelling van hoogste kwaliteit is behaald.

Productie volgens de strengste hygiëne-eisen

Visserij, ook in de toekomst

Duurzaam gevangen vis

Bij Varia Vis wordt bij de inkoop niet alleen gelet op kwaliteit, maar ook op duurzaamheid. Het streven is dan ook dat alle vis die bij Varia Vis wordt verwerkt, voorzien is van het MSC-label. Marine Stewardship Council is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met vissers, de visverwerkende industrie, handel, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de consument om de meest milieuvriendelijke keuze voor vis en visproducten te promoten. Dit betekent dat de vis op een verantwoorde manier is gevangen en dat het bestand niet wordt overbevist. Ook is het een garantie dat aan de regelgeving voor dat visgebied wordt voldaan en internationale afspraken. Met de visserij wordt zo min mogelijk inbreuk gemaakt op het ecosysteem.

Verwerking van duurzaam gevangen vis

Onze producten

Kwaliteit uit de Noordzee

Varia Vis kiest voor vis uit de Noordzee. Vis die bekend staat als de meest smaakvolle vis. Het assortiment bestaat voornamelijk uit platvis, dat in hoofdzaak als filet wordt aangeboden. Graatloos en direct gereed voor bereiding tot een maaltijd in restaurant of gewoon in eigen keuken. Informeer vrijblijvend naar ons aanbod aan producten.